Huvudmeny
Sub navigation

Mac-problem

Här har vi samlat dator-relaterade frågor som rör Mac. Den största förändringen på Mac kom med Catalina (MacOS 10.15) och nästa större förändring kom med Big Sur/Monterey (MacOS 11).

1. ADJob 5.1 kraschar på Big Sur/Monterey

ADJob 5.1.x och tidigare versioner fungerar dåligt på MacOS 11. För att anpassa ADJob till Big Sur/Monterey, tvingades vi att byta "motor" i ADJob. Detta kräver en nyinstallation.

Läs om hur du uppgraderar till 5.2.1

2. Krasch vid uppstart - Skadade fonter

ADJob 5.1 är känslig för skadade fonter. För att identifiera skadade typsnitt, laddda ner och kör denna programsnutt. Observera att denna programsnutt inte gör något mer än att pekar på dom typsnitt som är skadade. Du måste själv radera dessa menuellt. Obs! Kör denna applikation via "Öppna med > Terminal"

Ladda ner felsökningprogram...

3. Error creating Omnis.cfg

omnis.cfg

Radera omnis.cfg och ange användarlicensen på nytt. Se instruktion ovan.

4. Omnis cannot read the library file / Rundgång

Vid uppdatering laddar ADJob ner start.lbs till en "temp-mapp". Vid uppstart raderas den gamla och nya start.lbs flyttas till mappen "startup". På vissa datorer får eller kan inte ADJob utföra denna flytt automatiskt (Begränsat av bland annat utökad säkerhet som kom i och med Catalina). Då kan du manuellt ersätta start.lbs i startup-mappen.

Sökväg till start.lbs Ladda ner start.lbs för ADJob 5.1 Ladda ner start.lbs för ADJob 5.2

4. PDF-dokument visas inte i Ventura

Uppdateringen till Ventura innebar att positionen på PDF-dokument blev annorlunda. För att åtgärda detta, gör du en enkel uppdatering i menyn Hjälp.

Uppdatera ADJob...