Huvudmeny
Sub navigation

Rapporter Layout

Hur du skräddarsyr rapporter i ADJob är släkt med hur du bygger upp en websida. Här är dom vanligaste frågorna vi får. Men vi hjälper gärna till om du fastnar...

2. Ändra Avsändare

avsändare

Avsändaren finns normalt under rubriken "Avsändare", men kan ibland finnas under andra rubriker - Typ Anmärkningstext Extra. Samma Avsändare används på samtliga rapporter, så du kan ändra vilken rapport du vill. Om avsändaren är i form av en png, se instruktion för logotyper.

  1. Inställningar > Rapporter > Rapportmallar > ? > Ändra > Avsändare > Ändra
  2. Ändra texten och spara.

3. Klipper avsändare i Monterey

gripkanter

Av någon anledning har Monterey större "gripkanter" än tidigare versioner. Därför kan avsändare och annan text behöva justeras. Normalt är det avsändaren.

  1. Inställningar > Rapporter > Rapportmallar > ? > Ändra > Avsändare > Ändra
  2. Ange ett lägre värde (=flytta upp texten).

4. Layoutkoder

layoutkoder

Det är möjligt att själv skräddar sy dina rapporter i ADJob. För nästan varje fält i en rapport i ADJob finns det en "kod". Dessa layoutkoder refererar till ett visst fält. Du kan ändra position med mera på varje fält i rapporten. Hör av dig om du behöver hjälp.

Ladda ner Layoutkoderna...

5. Byta Typsnitt

typsnitt

Du kan byta typsnitt på "externa" rapporter i ADJob. Observera att typsnittet du väljer ska finnas i exakt samma version på samtliga datorer på byrån. Typsnitten ska installeras i "systemet". D v s inte i Suitcase eller annat externt program.

Välj installerat typsnitt under Inställningar > Rapporter > Rapportmallar > (Välj rapport) > Ändra > Layout > Ändra