Huvudmeny
Sub navigation

eFortnox2 - Integrering med Fortnox

Fortnox

Varför integrering med Fortnox när allt finns i ADJob Total? Det finns olika skäl att välja att jobba i två system. Det är oftast inget beslut du tar själv utan detta beslut tas nästan alltid av en extern redovisningskonsult. Fortnox har blivit en av de mest använda bokförings-systemen och det har funnits önskan att integrera Fortnox med ADJob. Därför möter vi denna efterfrågan genom en ny modul - eFortnox

Vi rekommenderar alltid HEL-integrerat i första hand (ADJob Total). Finns det inga alternativ (typ vid koncernbeslut), kan del-integrerat (eFortnox) vara ett alternativ.

eFortnox2 gör i princip två saker För det första kopieras fakturan över från ADJob till Fortnox när du byter status på fakturan till Obetald. Informationen från adressregistret och underlag för kontering förs också över. För det andra hämtar information från Fortnox om vilka belopp som ska intäktsföras (inköp) på respektive projekt. Vilket innebär att projektlistan också förs över till Fortnox när du skapar ett nytt projekt.

Kan jag skriva ut fakturan från Fortnox? Nej. Fortnox är artikel-orienterat och du kan inte skriva "Förskott enl ö k 10.000" på en enda rad och kontera detta på två separata konton (enligt Fortnox support). Så fakturan måste skrivas ut från ADJob, men reskontran i Fortnox uppdateras ändå korrekt.

eFortnox2 ersätter gamla eFortnox eFortnox2 är utvecklat för Fortnox nya oAuth2 för säkrare inloggning. Du kan byta från eFortnox till eFortnox2 vid behov.

Hur gör jag för att aktivera eFortnox2?

  1. Se till att inga datorer har äldre system än MacOS Mojave och Windows 10

  2. Beställ ADJob 5.2 om du inte redan har denna version. Har du avtal, ingår denna uppgradering.

  3. Beställ eFortnox2 från ADJob Nordic AB och aktivera integrationen i Fortnox

  4. Se till att alla datorer är uppdaterade till senaste revisionen av ADJob 5.2 (I menyn Hjälp - Uppdatera även om det inte behövs)

  5. Meddela oss så att vi aktiverar tjänsten eFortnox2 i ADJob

  6. Aktivera integrationen i ADJob genom att "Koppla eFortnox2" i ADJob (menyn Hjälp) och Fortnox startas och du loggar in på ditt företag i Fortox för att godkänna kopplingen.

  7. Koppla Fortnox
  8. Upprepa "Koppla eFortnox2" ytterligare en gång för att verifiera kopplingen. Du ska nu få upp en dialogruta med ditt företagsnamn.

  9. Sedan är allt klart. Om du är inaktiv mer än en månad, får du upprepa godkännandet.

Fortnox Integration betalar du via Fortnox. eFortnox2 via ADJob Nordic AB.

eFortnox2
79/mån
Per Företag
Beställ