Huvudmeny
Sub navigation

Integrering med Fortnox

Fortnox

Varför integrering med Fortnox när allt finns i ADJob Total? Det finns olika skäl att välja att jobba i två system. Det är oftast inget beslut du tar själv utan detta beslut tas nästan alltid av en extern redovisningskonsult. Fortnox har blivit en av de mest använda bokförings-systemen och det har funnits önskan att integrera Fortnox med ADJob. Därför möter vi denna efterfrågan genom en ny modul – eFortnox

eFortnox gör i princip två saker För det första kopieras fakturan över från ADJob till Fortnox när du byter status på fakturan till Obetald. Informationen från adressregistret och underlag för kontering förs också över. För det andra hämtar information från Fortnox om vilka belopp som ska intäktsföras (inköp) på respektive projekt. Vilket innebär att projektlistan förs över till Fortnox när du skapar ett nytt projekt.

Kan jag skriva ut fakturan från Fortnox? Nej. Fortnox är artikel-orienterat och du kan inte skriva "Förskott enl ö k 10.000" på en enda rad och kontera detta på två separata konton (enligt Fortnox support). Så fakturan måste skrivas ut från ADJob, men reskontran i Fortnox uppdateras ändå korrekt.

Vi rekommenderar alltid HEL-integrerat i första hand (ADJob Total). Finns det inga alternativ (typ vid koncernbeslut), kan del-integrerat (eFortnox) vara ett alternativ.

Hur gör jag för att aktivera eFortnox?

  1. Se till att inga datorer har äldre system än MacOS Mojave och Windows 10
  2. Beställ ADJob 5.2. Har du avtal, ingår denna uppgradering.
  3. Beställ eFortnox från ADJob Nordic AB
  4. Aktivera Fortnox integration och ange Client-ID = V6SfSXl8AhHg
  5. Meddela oss den API-koden (Access Token) som du får från Fortnox.
  6. Vi aktiverar eFortnox och du fortsätter att jobba som vanligt.

Fortnox Integration betalar du via Fortnox. eFortnox via ADJob Nordic AB.

eFortnox
79/mån
Per Företag
Beställ