adjob

ADJob Info - December 2018


Assistenten – Hjälper dig bli bättre!

På gång...

Tanken bakom Assistenten (som finns på huvudmenyn) är att fokusera på saker som du bör göra eller åtminstone kolla upp. Nya funktioner tillkommer successivt och de senaste är::


– Vilka har inte tidrapporterat denna vecka?
– Vilka projekt borde faktureras?
– Påminnelse om att lägga upp nytt Räkenskapsår
– Varning för öppna Aktiviteter på stängda Huvudprojekt.

ADJob 5.1 - Framtidssäker 64-bitar

Vi har nu successivt börjat leverera ADJob 5.1 som i princip är lika ADJob 5.0 under skalet, men försedd med en snabbare 64-bitars motor. 32-bitars programvaror är på väg bort både på Mac och PC. Dock blev inte Mojave på Mac så dramatiskt stopp för 32-bitars som vi befarade. Med ADJob 5.1 slipper du dessutom installera Acrobat Reader på PC för att hantera pdf-dokument. På både Mac och PC är registrering av leverantörsfakturor och verifikationer enklare. Tillsvidare kommer vi att uppdatera 5.0 och 5.1 parallellt. Du kan se nya funktioner och buggfixar här.

Integrering med Fortnox klar för skarpt läge

Integrationen med Fortnox kommer i första hand föra över informationen från fakturan till Fortnox. Du måste fortfarande skriva ut fakturan från ADJob, eftersom Fortnox inte får plats med all information från ADJob. När du skrivit ut fakturan i ADJob och byter status till Obetald, uppdateras kundreskontran i Fortnox automatiskt. Denna integrering med Fortnox kräver dock lite handpåläggning från vår sida och kommer därför att kosta ungefär som eFaktura gör idag.

eTid

Utvecklingen av eTid fortsätter. Vi har prioriterat 5.1 och Fortnox och utvecklingen av eTid har därför gått på sparlåga. Nu är det full fokus på eTid igen. Denna funktion kommer dock bara att finnas för ADJob 5.1 och senare.

Uppgradera till ADJob 5 för att dra nytta av fördelarna med molnet.

I skrivande stund har nu över 200 byråer gått över till ADJob 5. Mest uppskattat har varit smidigheten att jobba på distans. Många har även upptäckt eAttest som effektivt sätt att hantera leverantörsfakturorna digitalt och attestera inuti ADJob. Du slipper ODB, egen ADJob-server och backup av datafilen. Detta blir billigare, tryggare och enklare. Trots alla nyheter är det fortfarande ett välkänt gränssnitt, vilket sänker tröskeln för övergången.
Läs mer om alla nyheter i ADJob 5.0. Mejla till oss om du vill ha en offert/avtalsförslag på uppgraderingen.

Tidrapportering och Helgdagar för 2019

För att kunna tidrapportera 2019, krävs att du anger helgdagar för 2019. Har du ADJob 5 sköts det automatiskt. Annars kan du manuellt ange helgdagarna. Här finns en något äldre filmsnutt som visar hur du gör. Helgdagar för 2019. Självklart kan du också mejla och ringa om du behöver hjälp.


Har du bokslut vid årsskiftet?

De flesta har bokslut vid årsskiftet. I så fall måste du skapa nytt räkenskapsår även i ADJob. Oavsett om du har bokföringen i ADJob eller inte. Vi rekommenderar att du redan NU (!) lägger upp ett "preliminärt räkenskapsår". Här finns en snabbguide hur du lägger upp nytt räkenskapsår. Sköter du bokföringen i ADJob, finns det en separat handbok som kan hjälpa dig med arbetet runt bokslutet - "Bokslut i ADJob". Självklart kan du också mejla och ringa om du behöver hjälp.


Jultider!

Vi går som vanligt ner i viloläge 22 december och är i full gång 7 januari. Behöver du hjälp under tiden, ring, mejla eller använd ADJob Forum. Under julen kan det dock ta något längre tid innan vi hör av oss.ADJob Nordic ABHäggelundsvägen 17, 523 38 Ulricehamn, Tel 0321-261 20
www.adjob.se, Blogg, Facebook, Twitter